Close
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Algemeen: Tilliften en Fysieke Belasting (Leiden)

12 februari 2019 @ 09:30 - 15:30

€185

Om een tillift op de juiste manier te gebruiken moet je bekwaam zijn. Dit betekent dat je geschoold moet zijn en je kennis en kunde moet onderhouden. Helaas gebeuren er nog wel eens ongelukken door de onbekendheid met het materiaal. Wat moet je zoal weten; Waar moet ik op letten bij het gebruik van een tillift? Wanneer gebruik ik een actieve en wanneer een passieve lift? Kan ik een tillift ook gebruiken om de zorgvrager van de douche naar het bed te brengen? Waar moet ik zijn als de situatie bij de zorgvrager om een andere tillift vraagt?

Tijdens het ochtend programma staan de tilliften centraal en krijg je antwoord op deze vragen. Aansluitend wordt er onder begeleiding van de instructeur geoefend met diverse tilliften en verschillende transfers.

In het middagprogramma staat de Haptonomie centraal, de leer van het voelen, tasten en aanraken. Het doel van een transfer is om een gezamenlijke beweging te maken wat maakt dat de transfer fysiek (lichamelijke belasting) lichter wordt. Onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut gaan we dieper in op de houdingsaspecten bij verplaatsen en het gebruik van hulpmiddelen zoals o.a. tilliften. Het is van belang voor zowel zorgverlener als zorgvrager dat de transfer zo comfortabel mogelijk verloopt.

Gegevens

Datum:
12 februari 2019
Tijd:
09:30 - 15:30
Kosten:
€185
Website:
http://www.bijscholingscentrum.com/training/algemeen:-tilliften-en-fysieke-belasting-44164

Organisator

Bijscholingscentrum
Telefoon:
071 – 8200215
E-mail:
info@bijscholingscentrum.nl
Website:
https://bijscholingscentrum.nl/